diumenge, 20 de febrer del 2011

UNITAT CONTRA EL FEIXISME I RACISME

Amb el rerefons de la crisi, arreu d’Europa, els grups feixistes —sovint amagant-se darrera d’una disfressa demòcrata— aprofiten la desesperació de la gent per vendre falses “solucions”, basades en la xenofòbia i la por.
Aquest país no és cap excepció. A les recents eleccions autonòmiques, “Plataforma per Catalunya” —liderada per un home que diu que “porta l’àguila al cor”, un home que col·labora amb nazis europeus— va guanyar més de 75.000 vots.
A la gran depressió dels anys 30, els nazis van fer servir mentides antisemites per pujar al poder, amb el resultat de milions de morts a l’Holocaust i a la segona guerra mundial. Ara, les mentides parlen dels musulmans i dels gitanos, però són igual de perilloses i igual de falses.
“Hi ha una invasió migratòria.” Fals. La població de fora de la UE ha disminuït l’últim any en més de 140.000 persones.
“Els immigrants ens treuen els ajuts.” Fals. Els immigrants aporten més a la Seguretat Social del que en reben.
“La immigració porta la delinqüència.” Fals. Per exemple, entre 2002 i 2006 la població immigrada es va doblar, però la taxa de criminalitat va caure.
“Gran part dels immigrants musulmans són islamistes fonamentalistes.” Fals. Segons un estudi oficial de 2009, el 83% dels immigrants musulmans eren partidaris d’un estat laic; només un 2% en discrepava.
“Els immigrants no s’integren.” Fals. Per exemple, cada vegada més persones immigrades s’apunten a cursos de català.

Molta gent es deixa enganyar amb els mites racistes. Encara pitjor, alguns polítics d’altres partits els difonen, per motius electorals. Així, donen respectabilitat a les tesis dels feixistes i afavoreixen el seu creixement.
Mobilitzem-nos! Hi ha una alternativa. La gran majoria de la societat catalana rebutja el feixisme: per tal de mobilitzar-la, cal desemmascarar la naturalesa feixista dels dirigents de PxC, alguns dels quals tenen condemnes per actes terroristes i crims d’odi. Hem de trencar els mites racistes que difonen. Així podem treure’ls el suport de la població, i fer-los fora de les institucions i dels mitjans de comunicació.
Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), el nou moviment ampli contra l’extrema dreta i les seves idees, aglutina un ampli ventall d’entitats i sectors de la societat catalana amb aquest únic objectiu. A les eleccions municipals del 22 de maig, els feixistes volen entrar a consistoris arreu de Catalunya. Per aturar-los, necessitem el suport i la participació de persones i col·lectius de tot el país. Necessitem crear unitat contra el feixisme i el racisme a cada poble i comarca.

http://unitatcontraelfeixisme.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada